Voetverzorgingspraktijk 'T hof

Dorn therapie

De Dorn therapie is een zachte behandeling op de wervelkolom en op de gewrichten, die zich in eerste instantie richt op een mogelijk beenlengte-verschil waardoor het bekken uit balans is. Zowel een beenlengte-verschil als een bekken-scheefstand brengt het hele lichaam uit balans en kan daardoor rugklachten, pijn en andere ongemakken veroorzaken.

De Dorn therapeut gebruikt enkel de duimen om verschoven wervels voorzichtig terug te brengen in de juiste stand, waarbij tegelijkertijd het bindweefsel tussen de wervels wordt losgemaakt, zodat de doorbloeding van de weefsels wordt bevorderd.

Dorn therapie wordt vooral toegepast bij:

  • beenlengteverschil,
  • bekkeninstabiliteit,
  • ruggegraatsverkromming (scoliose, kyfose),
  • hoofdpijn en migraine
  • allerlei andere (pijn-)klachten van het bewegingsapparaat.

Na de Dorn behandeling moet de patiënt 2 á 3 dagen inspanningen vermijden. Er kan wat spierpijn optreden op plaatsen waar de wervels gecorrigeerd zijn. Dat betekent dat de nieuwe positie gestabiliseerd wordt. Veel water en thee drinken helpt hierbij om het ontgiften te bevorderen (opgehoopte toxines in de weefsels komen nu los).

Het mooie van de Dorn-methode is dat het zo eenvoudig, begrijpelijk en doeltreffend is. Geen wonderkuur, maar gewoon met gezond verstand het totale botten- en bewegingsapparaat te lijf!