Voetverzorgingspraktijk 'T hof

Aromamassage

Voor wie is deze massage bedoelt?

Voel je jezelf wel eens uitgeblust of vermoeid? Heb je een “vol” hoofd, last van verkrampte en/of pijnlijke spieren na een zware werkweek? Dan is een aromamassage erg geschikt. maar ook als je verder prima in je vel zit, kan een massage erg prettig zijn. Massage is kortom geschikt voor iedereen die zichzelf goed wil (laten) verzorgen.

Wat doet een aromamassage met je?

Een aromamassage kan, zowel lichamelijk als geestelijk, ook heel goed preventief werken voor het behoud van een goede gezondheid. Een volledige aromamassage ontspant de spieren, maakt spieren, pezen en gewrichten soepeler, verbetert de bloedsomloop van de spieren en de huid, stimuleert de afvoer van het lymfevocht waardoor ook afvalstoffen en giftige stoffen het lichaam sneller verlaten en maakt de geest leeg. ontspanningsmassage

Door de olie en zijn geur ontspant het lichaam en kunnen ook allerlei gevolgen van stress (bijv. ‘spanningshoofdpijn’, chronische vermoeidheid, stijve nek en rug, slaapproblemen) worden verzacht.

Ik werk hierbij ook heel veel op de galblaasmeridiaan en blaasmeridiaan en hun reflexpunten.

Als je galblaasmeridiaan niet in balans is, kun je lichamelijke klachten ervaren zoals een slechte vertering van vetten, misselijkheid, hoofdpijn, duizeligheid, vermoeide benen en stijve spieren aan de zijkant van het lichaam.

In psychisch opzicht kan dit tot uiting komen in besluiteloosheid, verlegenheid, gebrek aan initiatief, ongeduld, prikkelbaarheid, frustratie, geïrriteerdheid, gejaagdheid en overambitieus zijn.

Als de blaasmeridiaan niet in balans is kan dit zorgen voor rusteloosheid, problemen met zelforiëntatie, zelfbewustzijn, innerlijke rust en uithoudingsvermogen.

De blaas is verbonden met het onderbewuste. Met het loslaten, maar ook met positief willen zijn en daardoor geen angst willen hebben.

Wat is het effect van een aromamassage? Bij een gehele massage herstelt de bloedcirculatie zich en krijgt de huid meer doorbloeding. Ook wordt door wrijving de gevoelszenuwen gestimuleerd die zenuwcellen prikkelen die weer enkefalinen vrijmaken. Veel klachten door pijn, oververmoeidheid, stress, verkeerde zit, loop- of staan houding worden voorkomen en/of opgeheven.

Ervaar de heerlijk essentiële oliën en hun aromatische geuren Tijdens deze massage wordt gebruik gemaakt van essentiële oliën. Deze oliën hebben een heilzame werking op de psyche via het reukorgaan. Daarnaast zijn geuren en essentiële oliën in staat stoffen vrij te maken in de hersenen, zoals endorfinen en enkafalinen. Deze stoffen zijn gunstig voor ons welbevinden en helpen bij het behandelen van angesten en depressies. Enkefalinen zijn zelfs krachiger dan morfine bij pijn bestrijding.

Therapeutisch inzetten van essentiële oliën Elke essentiële olie heeft zijn werking, zowel op de psyche als op de huid. De toegevoegde essentiële olie of combinatie hiervan worden ook door de huid opgenomen waardoor ze zo ingezet kunnen worden op specifieke lichamelijke klachten.

Helaas Sommige mensen denken bij een massage direct aan seks. Dit is soms aanleiding voor vervelende misverstanden. Daarom moet ik toch expliciet vermelden: een erotische of tantrische massage is absoluut niet mogelijk!