Hofmeesterij 17
6852NA Huissen

Aroma reflex behandeling - Voetenvrouwtje

Voor wie is deze behandeling bedoelt?
Voel je jezelf wel eens uitgeblust of vermoeid? Heb je een ‘vol’ hoofd, last van verkrampte en/of pijnlijke spieren na een zware werkweek? Dan is een aroma reflex behandeling erg geschikt, maar ook als je verder prima in je vel zit, kan een aroma reflex behandeling erg prettig zijn.

Wat doet deze behandeling met je?
Een aroma reflex behandeling kan, zowel lichamelijk als geestelijk, ook goed preventief werken voor het behoud van een goede gezondheid. Een behandeling ontspant, stimuleert de afvoer van lymfevocht waardoor ook afvalstoffen en giftige stoffen het lichaam sneller verlaten en maakt de geest leeg.

Door de olie en zijn geur ontspant het lichaam en kunnen ook allerlei gevolgen van stress bv. spanningshoofdpijn, chronische vermoeidheid, stijve nek en rug, slaapproblemen etc. worden verzacht.

Ik werk hierbij veel op de galblaas- en blaasmeridiaan en hun reflexpunten. Zowel op de rug als benen en voeten.

Als de galblaasmeridiaan niet in balans is, kun je lichamelijke klachten ervaren zoals een slechte vertering van vetten, misselijkheid, hoofdpijn, duizeligheid, vermoeide benen en stijve spieren aan de zijkant van het lichaam.

In psychisch opzicht kan dit tot uiting komen in besluiteloosheid, verlegenheid, gebrek aan initiatief , ongeduld, prikkelbaarheid, frustratie, gejaagdheid en overambitieus zijn.

Als de blaasmeridiaan niet in balans is kan dit zorgen voor rusteloosheid, problemen met zelf oriëntatie, zelfbewustzijn, innerlijke rust en uithoudingsvermogen.

De blaas is verbonden met het onderbewuste. Met het loslaten, maar ook met positief willen zijn en daardoor geen angst willen hebben.

Wat doen de aromatische oliën?
Tijdens deze behandeling wordt gebruik gemaakt van essentiële oliën. Deze oliën hebben een heilzame werking op de psyche via het reukorgaan. Daarnaast zijn geuren en essentiële oliën in staat stoffen vrij te maken in de hersenen, zoals endorfine en enkefaline. Deze stoffen zijn gunstig voor ons welbevinden en helpen bij de behandeling.

Elke essentiële olie heeft zijn werking, zowel op de psyche als op de huid. De olie of combinatie van oliën worden ook opgenomen door de huid waardoor deze zo ingezet kunnen worden op specifieke klachten.