Hofmeesterij 17
6852NA Huissen

Neuroreflexologie - Voetenvrouwtje

Via het ruggenmerg dat zich in de wervelkolom bevindt gaan zenuwbanen naar de organen, spieren en systemen (o.a. het ademhalingssysteem, spijsverteringssysteem en het hormonaal systeem.).
Als er zich een blokkade op een van deze zenuwbanen bevindt kan deze verschillende soorten klachten veroorzaken.

Neuroreflexologie is een bijzondere techniek en behandelwijze die ontstaan is vanuit voetreflexologie.

Hoe werkt neuro-reflexzonetherapie?
Tijdens de behandeling worden volgens een nauwkeurig systeem deze zenuwbanen bewerkt en de blokkades opgespoord. Dit gebeurt door het uitoefenen van druk (bot op bot) en deze gedurende een bepaalde tijd vast te houden. Wanneer een zenuw geblokkeerd is kan dit zeer pijnlijk zijn. Vooral de duur van de pijn tijdens het aandrukken zegt iets over de toestand van de betreffende zenuw.

Neuro-reflexzonetherapie is onder andere inzetbaar bij:
– klachten van het bewegingsapparaat (nek, rug, armen, schouders, RSI, etc.)
– spijsverteringsklachten, krampen
– ademhalingsklachten, aangezichtsverlamming.

Het doel van neuro-reflexzonetherapie is de zenuw aan te zetten door het innerveren van de betreffende zenuwbanen om informatie weer door te laten stromen, waardoor het lichaam de kans krijgt de balans weer te herstellen.

Deze vorm van reflexzonetherapie kan afzonderlijk of samen met de voetreflexmassage worden uitgevoerd.

De therapie is zeer doeltreffend. In de meeste gevallen ervaren mensen na één behandeling al onmiddellijk een verbetering. Echter, hoe langer de pijn aanwezig is hoe meer tijd het zal vragen om de pijn te laten verdwijnen.